Bemanningsföretaget för sjuksköterskor och läkare

Sedan 2016 bemannar InstaCura kommuner och landsting i hela Sverige från sitt huvudkontor vid Vaksala torg i Uppsala. Företaget har på kort tid vuxit till en etablerad aktör och sysselsätter idag hundratals läkare och sjuksköterskor. Från 2019 sträcker sig dessutom bemanning av sjuksköterskor även utanför landets gränser med uppdrag i Norge.

InstaCuras administrativa team består av konsultchefer med lång erfarenhet av arbete inom vård- och vårdbemanning. Grundaren av InstaCura, Anders Halvarsson, växte själv upp i en familj med en pappa som var läkare, en mamma som var intensivvårdssjuksköterska och en storasyster som följde i mammans fotspår. Hemma vid middagsbordet pratades det ofta om förbättringspotentialen hos landstinget som arbetsgivare. Anders lockades inte att följa den traditionella vägen in i vården, istället inspirerades han att ge sig in i branschen med en annan vision: att vara den bästa arbetsgivaren inom svensk sjukvård.

Hur blir ett bemanningsföretag för sjuksköterskor och läkare den bästa arbetsgivaren inom svensk sjukvård? 

Anders Halvarsson: Behovet av vårdpersonal är enormt, men den traditionella anställningen passar inte alla. Det behövs nya arbetsgivare om vi ska lyckas behålla vårdpersonal i vården och för att skapa attraktiva arbetsplatser. Genom vår bemanning kan vi hjälpa människor till ett yrkesliv med mer uppskattning, bättre villkor och ökad frihet. Detta är vår drivkraft och något vi är väldigt stolta över att kunna bidra med. På InstaCura har vi ett genuint intresse för människorna som arbetar med oss och vi har en stor kunskap om de uppdrag vi erbjuder, vilket gör våra matchningar mellan konsult och uppdrag väldigt träffsäkra. Våra konsultchefer arbetar proaktivt för att hela tiden veta vilka jobb som är på gång, så att vi kan erbjuda de bästa uppdragen på marknaden innan de når våra konkurrenter.

Varför ska vårdgivare anlita ett bemanningsföretag för sjuksköterskor och läkare?

Anders Halvarsson: Konsulter som arbetar för InstaCura har lång erfarenhet av den svenska sjukvården och vi genomför alltid noggrann kvalitetssäkring innan vi matchar en konsult med ett uppdrag. Framgången i InstaCura bygger på intresse, kunskap och relationer. Med hundratals läkare och sjuksköterskor i företaget har vi en stark förståelse för vad det innebär att arbeta som konsult. Att vi bemannar hela Sverige med briljanta läkare och sjuksköterskor är fantastiskt. Våra konsulter gör skillnad, inte bara för patienter utan även för belastningen på den fasta vårdpersonalen.

Stort behov av sjuksköterskor och läkare

Är du sjuksköterska eller läkare och nyfiken på livet som konsult? Ta en titt på våra lediga tjänster. Även om det inte är aktuellt just nu kan du alltid anmäla intresse och hålla dig uppdaterad om nya möjligheter.