Nyheter

Woman hands in winter gloves Heart symbol

Månadsbrev: December

Först och främst vill vi rikta ett stort och varmt tack till alla sjuksköterskor och läkare som arbetat inom sjukvården det gångna året. För många har arbetsbelastningen varit enorm och chansen till återhämtning alldeles för kort. Vi hoppas innerligt att 2021 blir ett friskare år.

Vi som arbetar administrativt i InstaCura har upplevt ett år helt präglat av Covid-19. De av oss som är sjuksköterskor har hjälpt till i vården för att avlasta regionens personal och alla i vårt team har arbetat dagar, kvällar och helger med att hitta personal till sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden. Ett arbete som har pågått sedan i våras och där vi just nu upplever ett större behov än någonsin.

Under året har över 100 läkare och sjuksköterskor arbetat för InstaCura i hela Sverige. Det är fantastiskt att alla dessa personer valt att arbeta för just oss. Vi har bemannat med specialistläkare inom bland annat lungmedicin, ögon, barnmedicin, barn- och ungdomsneurologi, hematologi, gastro, neuro, psykiatri, endokrinologi, gynekologi samt barn- och ungdomsneurologi. Våra sjuksköterskor och barnmorskor har bemannat akutavdelningar, mava, intensivvårdsavdelningar, operation, röntgen, infektion, kvinnokliniker och äldrevård.

I vanliga fall åker vi runt och hälsar på hos våra konsulter. Mest för att det är trevligt att träffa de läkare och sjuksköterskor vi samarbetar med, men också för att få en bild av hur det ser ut på arbetsplatserna. I år har vi tyvärr inte haft den möjligheten men vi hoppas att det ändras inom kort.

I början av 2021 flyttar vi återigen till nya lokaler i Uppsala. Sedan vi flyttade i mars har vi blivit fler och vi behöver nu utrymme för att växa ännu mer. Från första februari hittar ni oss på Drottninggatan 1B i centrala Uppsala. Vi kommer att ha gott om utrymme för att ta emot besök från våra medarbetare som arbetar inom regionen, kommunen och hos privata kunder i Uppsala. Nu håller vi tummarna för att ett friskare 2021 så att vi kan ses som vanligt igen.

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

 

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor