Nyheter

Månadsbrev

Månadsbrev: Januari

Det startas ungefär 70 000 företag i Sverige varje år, ändå upplever många en rädsla för att ta steget. När jag valde att starta Instacura spenderade jag flera år med att tvivla innan jag till slut gjorde slag i saken. Faktum är att tiden fram till att jag startade InstaCura såg ut ungefär så här:

16 år – Städare på Gevalia och drömmer om att starta eget.
18 år – Säljer villalarm genom dörrknackning och drömmer om att starta eget.
20 år – Diskare på restaurang och drömmer om att starta eget.
21 år – Kör budbil och drömmer om att starta eget.
23 år – Poker-dealer på Casino och drömmer om att starta eget.
24 år – Studerar till personalvetare och drömmer om att starta eget.
26 år – HR-konsult på Landstinget Gävleborg och drömmer om att starta eget.
27 år – Konsultchef i bemanningsbranschen och drömmer om att starta eget.
28 år – vice VD i bemanningsbranschen och drömmer om att starta eget.
30 år – VD i bemanningsbranschen och drömmer om att starta eget.
32 år – Startar InstaCura.

Att företag startas från ett garage, pannrum eller kök är mer regel än undantag och så var det givetvis för mig också. Efter två månader av arbete i köket på Torkelsgatan i Uppsala så rekryterade jag min första kollega Peter och vi flyttade i på ett litet kontorshotell vid Vaksala torg. För den som vill starta företag kan jag verkligen ge rådet att hitta en partner att göra det tillsammans med. Man behöver någon att dela framgångarna med men framför allt behöver man någon att dela de jobbiga dagarna med.

 

InstaCura har vuxit ordentligt sedan starten 2017 och idag är vi åtta administrativt anställda som arbetar med att bemanna den svenska vården med läkare, sjuksköterskor och interimschefer. Vi sysselsätter nu över hundra läkare, sjuksköterskor och chefer men visionen är fortfarande densamma som när vi startade. Vi ska vara vårdens bästa arbetsgivare genom bra lön, bra uppdrag och bra bemötande.

I november rekryterade vi Rawan Hatab som ny ansvarig för bemanningen av sjuksköterskor till kommuner i Sverige. Som grundare är det verkligen en milstolpe när företaget blivit så etablerat att man lyckas attrahera stjärnorna från andra aktörer i branschen. I februari fortsatte vår expansion med rekryteringen av Carina Bolander och Kristin Johnsen som ansluter till läkarteamet i InstaCura. Både Carina och Kristin har mångårig erfarenhet och stort nätverk bland kunder i hela landet. De kommer primärt att ansvara för bemanning av läkare till slutenvård och psykiatri.

Kort om varför vi är annorunda
Genom relationer, kunskap och nytänkande bidrar vi till en bättre och mer tillgänglig vård. I Instacura jobbar vi med stort engagemang och ett kundnära förhållningssätt. Fokus ligger på att skapa förtroende och långsiktiga relationer med kunder och konsulter, vilket präglar arbetssättet och kulturen i företaget.

Vill du veta mer om hur det är att vara en del av Instacura så hittar du kontaktuppgifter till respektive konsultchef här

 

Vänliga hälsningar,

Anders Halvarson
VD

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor