Nyheter

konsultsjuksköterska lön

Vad tjänar en konsultsjuksköterska i lön?

Högre lön utgör ett av de starkaste skälen till att många väljer att arbeta som sjuksköterska inom bemanning. Men vad tjänar en konsultsjuksköterska i lön egentligen? 

Sveriges samlade sjuksköterskekår har under lång tid kraftsamlat för att höja sin ersättningsnivå. Något som de nationella kampanjerna “Inte under 24k” och “Inte under 30k – vi är skillnaden mellan liv och död” är ett tydligt bevis på. Men löneutvecklingen inom landstinget är tyvärr fortsatt trög. För tillfället ligger medellönen för en anställd sjuksköterska i offentlig sektor på blygsamma ca 35 000 kr i månaden.

Betydligt högre lön för en konsultsjuksköterska 

Hur kan jag som sjuksköterska påverka min lönesituation? Det enklaste sättet är att bli konsultsjuksköterska via exempelvis InstaCura. Som konsult kan du räkna med ett betydligt mer lukrativt lönekuvert än din likvärdiga kollega inom offentlig sektor. Som konsultsjuksköterska kan du räkna med en lön på minst 55 000 kr i månaden, med ett betydligt högre tak beroende på kompetens och arbetsplats.

Specialistsjuksköterskor gör största vinsten 

Är du en sjuksköterska med specialistkompetens och lång erfarenhet? Grattis, då går du en mycket ljus framtid till mötes inom vårdbemanning som bemanningssjuksköterska. Du behöver inte nöja dig med 40 000 kr i månaden trots 10 slitsamma år i yrket. En specialistsjuksköterska som tar uppdrag via bemanningsföretag får en lön på minst 60 000 kr i månaden. En lön som faktiskt motsvarar utbildningsnivå, erfarenhet, kompetens och arbetsinsats.

Vad styr lönen för en sjuksköterska inom bemanning?

  • Erfarenhet
  • Vidareutbildning
  • Arbetsort 
  • Antalet arbetstimmar 
  • Utbud och efterfrågan 
  • Aktuellt löneläge på marknaden

Bli bemanningssjuksköterska och höj din lön med InstaCura!