Nyheter

konsultsjuksköterska lön

Lön för en konsultsjuksköterska?

Högre lön utgör ett av de starkaste skälen till att många väljer att arbeta som sjuksköterska inom bemanning. Men vad ligger egentligen lönen på för en sådan konsult? 

Sveriges samlade sjuksköterskekår har under lång tid kraftsamlat för att höja sin ersättningsnivå. Något som de nationella kampanjerna “Inte under 24k” och “Inte under 30k – vi är skillnaden mellan liv och död” är ett tydligt bevis på. Men löneutvecklingen inom landstinget är tyvärr fortsatt trög. För tillfället ligger den blygsamma ingångslönen i landstinget på ca 25 000 – 28 000 kr i månaden. 

Betydligt högre lön för en konsultsjuksköterska 

Hur kan jag som sjuksköterska påverka min lönesituation? Det enklaste sättet är att bli konsultsjuksköterska via exempelvis InstaCura. En konsultsjuksköterska kan räkna med ett betydligt mer lukrativt lönekuvert än sin likvärdiga kollega på landstinget. Konsultsjuksköterskans lön är mellan 50 000 och 60 000 kronor i månaden beroende kompetens och arbetsplats.

Specialistsjuksköterskor gör största vinsten 

Är du en sjuksköterska med specialistkompetens och lång erfarenhet? Grattis, då går du en mycket ljus framtid till mötes inom vårdbemanning som konsultsjuksköterska. Du behöver inte nöja dig med 32 000 kr i månaden trots 10 slitsamma år i yrket. En specialistsjuksköterska som tar uppdrag via bemanningsföretag får en lön på mellan 60 000 och 70 000 kronor per månad. En lön som faktiskt motsvarar utbildningsnivå, erfarenhet, kompetens och arbetsinsats. 

Vad styr lönen för en sjuksköterska inom bemanning?

  • Erfarenhet
  • Vidareutbildning
  • Arbetsort 
  • Antalet arbetstimmar 
  • Utbud och efterfrågan 
  • Aktuellt löneläge på marknaden

Bli konsultsjuksköterska och höj din lön med InstaCura!