Nyheter

Operationssjuksköterska Lön

Genomsnittslönen för en operationssjuksköterska som är regionalt anställd ligger på 45 500 kronor per månad. Lönerna kan däremot skilja sig åt beroende på arbetsplatsens geografiska läge och vilken sektor du arbetar inom. Om det råder stor brist på operationssjuksköterskor inom ett specifikt område, kan detta också leda till högre löner för en operationssjuksköterska som är specialiserad inom just det området.

Vad avgör en operationssjuksköterskas lön?

Lönen för en operationssjuksköterska kan variera beroende på flera faktorer, så som erfarenhetsnivå och arbetsplatsens geografiska läge. En nyutexaminerad operationssjuksköterska börjar ofta på en lägre startlön, men med tiden finns det god potential för löneökning.

Andra faktorer som kan påverka lönen är bland annat:

  • Vidareutbildning
  • Arbetsort
  • Antalet arbetstimmar
  • Utbud och efterfrågan
  • Aktuellt löneläge på marknaden

Specialistområden kan påverka lönen

Som operationssjuksköterska kan du välja att fördjupa dig inom en rad olika specialistområden, såsom akut- och traumakirurgi, allmänkirurgi, ortopedi, gynekologi, öron-, näs- och halssjukdomar eller urologi. Denna typ av vidarespecialisering kan även ha en inverkan på din lön, då vissa inriktningar kan efterfrågas mer beroende på behoven inom olika vårdinrättningar.

Flera lönefördelar som operationssjuksköterska inom bemanning

Som operationssjuksköterska inom bemanning kan du räkna med en lön på cirka 60 000–90 000 kronor. Det innebär att du vanligtvis tjänar mer än om du vore regionalt anställd, vilket ger dig både ekonomiskt utrymme och möjligheten att prova på olika arbetsmiljöer.

När du väljer att arbeta som konsult hos oss på InstaCura får du dessutom möjlighet att arbeta på många olika platser runt om i Sverige och Norge. Detta breddar inte bara din yrkesmässiga kompetens utan främjar även din personliga och karriärmässiga utveckling. En extra bonus med konsultlivet är att du själv får bestämma över din arbetstid och arbetsmängd. Det gör det lättare för dig att hitta en bra balans mellan jobb och fritid.

Intresserad av att veta mer? Se alla våra lediga jobb för operationssjuksköterskor här!