Nyheter

Röntgensjuksköterska lön

Vad en röntgensjuksköterska tjänar i lön är resultatet av flera faktorer – från utbildning och erfarenhet till var i Sverige du väljer att arbeta. Det spelar också roll om du arbetar inom privat sektor, offentlig sektor eller som konsult via bemanningsföretag – varje anställningsform erbjuder olika lönevillkor. Här går vi igenom detaljerna kring lön för röntgensjuksköterskor och utforskar de aspekter som formar din ersättning.

Vad tjänar en röntgensjuksköterska?

Genomsnittslönen för en röntgensjuksköterska som är regionalt anställd ligger på cirka 39 500 kronor per månad. Anställda i den privata sektorn kan ofta få högre lön i jämförelse med de som arbetar i den offentliga sektorn, med ökat ansvar och flexibilitet. Lönen kan också skifta från en region till en annan inom landet.

Få högre lön som bemanningssjuksköterska

Som konsult kan du ofta räkna med en högre lön än om du är fast anställd. Som röntgensjuksköterska inom bemanning kan du tjäna allt mellan 50 000 och 65 000 kronor. Med möjligheten att anpassa ditt arbete efter egna önskemål kan detta också leda till bättre ersättning, inte minst i tider då det finns brist på specialistkompetens.

Hos InstaCura prioriterar vi dina önskemål och strävar efter att anpassa arbetsmöjligheterna så att de passar just din livssituation. Med oss får du tillgång till en dedikerad kontaktperson som stöttar dig genom hela processen – från att hitta rätt uppdrag till att säkerställa att din löneutveckling återspeglar din specialisering och de viktiga bidrag du gör inom sjukvården. Upptäck våra lediga jobb som röntgensjuksköterska här!

Faktorer som påverkar inkomsten

Lönen för en röntgensjuksköterska varierar beroende på flera faktorer, så som erfarenhetsnivå och arbetsplatsens geografiska läge. En nyutexaminerad röntgensjuksköterska börjar ofta på en lägre startlön, men med tiden finns det god potential för löneökning.

Andra faktorer som kan påverka lönen är bland annat:

  • Vidareutbildning
  • Arbetsort
  • Antalet arbetstimmar
  • Utbud och efterfrågan
  • Aktuellt löneläge på marknaden