Nyheter

CM-2

Vad innebär det att jobba som hyrläkare?

Vill du bestämma över din egen tid? Vill du ha mer tid för patienterna och en bra ersättning? Är du pensionär och vill fortsätta på dina egna villkor?

Stafettläkare, konsultläkare, hyrläkare eller resursläkare – kärt barn har många namn. Att jobba som hyrläkare är numera ett självklart alternativ för läkare som söker variation i sitt arbetsliv och vill komplettera sin fasta anställning med kortare konsultuppdrag.

Den fast anställda personalen är fortfarande de som i stor utsträckning driver den offentliga vården framåt. Att arbeta som hyrläkare passar inte alltid, på grund av familjesituation, utbildning eller andra orsaker. Behovet av hyrläkare är dock stort och de som väljer att arbeta som hyrläkare gör en fantastisk skillnad i den svenska vården.

Upptäck friheten som konsult

När du jobbar som hyrläkare är friheten större. Du kan välja själv hur du vill lägga upp din arbetstid, hur mycket du vill jobba och du kan även välja att vara din egen arbetsgivare genom eget bolag. Lönen är högre om du väljer att jobba som hyrläkare eftersom att verksamheterna ställer högre krav på dig och din kompetens

Pension och semester som hyrläkare?

Orolig för att tjänstepension och semester blir lidande för dig som hyrläkare? Ingen fara, när du väljer att arbeta som hyrläkare har du större frihet att välja hur mycket du vill avsätta till pension och när du vill ha semester.

Det existerar många fördomar om arbetet som hyrläkare men faktum är att du som läkare inte kan hitta en friare tillvaro. Oavsett specialistområde är vår ambition på InstaCura att alltid maximalt matcha dina specifika önskemål om villkor, arbetstid, lön och uppdragsort.

Jobba som hyrläkare – fördelar:
  • Högre lön
  • Flexibel tillvaro
  • Större frihet
  • Kompetensutbyte
  • Möjlighet att se nya orter och arbetsplatser
  • Mindre administration och mer patienttid
  • Möjlighet att driva eget företag
  • Möjlighet att hjälpa arbetsplatser med tillfällig personalbrist

Börja jobba som hyrläkare och hjälp oss att bemanna den svenska vården. Kolla in lediga läkartjänster just nu ellerkontakta oss för mer information!