Nyheter

Månadens konsult Augusti

Instacura har utsett månadens konsult för Augusti, Mahmoud!

Våra konsultchefer nominerar varje månad konsulter som de tycker gjort någonting extra bra och som vi är stolta över representerar Instacura. Vi vill först och främst tacka för våra konsulters insatser i sjukvården och även för deras förtroende att vi får vara deras arbetsgivare. Du och dina insatser är guld värda.

Vår konsultchef Malins motivering för månadens konsult:

”Jag vill nominera Mahmoud till Månadens konsult för hans fantastiska insats som sjuksköterska under hela sommaren. Efter 6år på samma arbetsplats tog han klivet ut som konsult i somras, och det med bravur!
Mahmoud har verkligen utmärkt sig genom sin arbetsmoral och har alltid varit redo att hjälpa till där det behövts. Det är något som alltid uppskattas, inte minst under semesterveckorna.

Jag är tacksam över att ha haft möjligheten att samarbeta med Mahmoud och ser med spänning fram emot vad framtiden har att erbjuda.”

Vi är stolta att Mahmoud är Instacuras konsult!

Nedan följer en kort intervju med Mahmoud.

Namn, yrke, stad?
Mahmoud, Legitimerad sjuksköterska, Teckomatorp

Varför valde du att börja arbeta inom vården?
Jag valde att arbeta inom vården av flera anledningar. Under gymnasiet gick jag naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot medicin. Genom temaveckor om sjukvård och praktik på Lunds universitetssjukhus väcktes mitt intresse för att bli läkare. När jag inte kom in på läkarprogrammet valde jag istället sjuksköterskeutbildningen, och när jag väl började arbeta kändes det väldigt bra. Arbetet var mer kliniskt än jag först trodde, vilket jag verkligen uppskattar.

Min familj har också influerat mig mycket, då nästan alla arbetar inom vården. Min bror dog i Gaza för några år sedan, och sedan dess har vi alltid värnat om liv. Det är till stor del tack vare min pappa, som har varit en stor drivkraft för oss.

Jag är även serviceinriktad och känner stor tillfredsställelse av att hjälpa andra. Att se sjuka patienter må bättre och återhämta sig upplever jag som mycket belönande.

När började du som konsult hos oss?
I början av juni 2024. Det var mitt första uppdrag som konsult.

Vad är det bästa med att jobba som konsult?
Att utmana sig själv och komma ur sin komfortzon. Som konsult kan du komma till en helt ny stad och arbetsplats, vilket passar mig som gillar att utvecklas och är vetgirig som person. Det var också väldigt smidigt att jobba som konsult. Bostaden var fixad, tagg och SITHS-kort likaså. Det var bara att åka dit och börja jobba.

Jag blev också positivt överraskad av den sociala biten. Jag hade hört att det ibland klagas på konsulter, så jag var lite orolig för det kollegiala. Men väl på plats blev jag mycket välkomnad. Det var också skönt att InstaCura följde upp och frågade hur det gick. Jag kände att jag hade stöd och uppbackning ifall det skulle vara något.

Har du några tips till personer som funderar på att prova konsultlivet?
Tänk inte så mycket, bara gör det! Det är det bästa man kan göra. Man kommer att utvecklas både som person och i sina kunskaper. Speciellt om man har varit på samma plats en längre tid och blivit lite för bekväm.

Är du intresserad av livet som konsult? Kontakta oss eller skicka din intresseanmälan direkt så hjälper vi dig vidare!