Nyheter

Månadens konsult April

Instacura har utsett månadens konsult för April, Lina!

Våra konsultchefer nominerar varje månad konsulter som de tycker gjort någonting extra bra och som vi är stolta över representerar Instacura. Vi vill först och främst tacka för våra konsulters insatser i sjukvården och även för deras förtroende att vi får vara deras arbetsgivare. Du och dina insatser är guld värda.

Konsultchef Björns motivering för månadens konsult:

Lina är en trygg person och sjuksköterska som jobbat för oss i ca ett år. Som människa upplevs hon som intelligent, rolig och pålitlig.

Hon är omtyckt på sina arbetsplatser och har fantastiska referenser. Linas kompetens inom akutsjukvård är oerhört värdefull för oss och för vården.

Det är konsulter som Lina vi vill ha som representanter för InstaCura.

Vi är stolta att Lina är Instacuras konsult!

Nedan följer en kort intervju med Lina.

Namn, yrke, stad?
Lina, sjuksköterska, Luleå

Varför valde du att börja arbeta inom vården?
Jag har alltid varit intresserad utav kroppen men var först inne på att studera vidare till dietist. Fick sedan tips om att sjuksköterska kanske kunde vara något för mig och jag valde sedan det för att yrket kändes brett och för att det finns så många utvecklingsmöjligheter. När jag började studera hade jag ingen erfarenhet utav vården och dålig koll på vad en sjuksköterska gör men idag är jag väldigt nöjd över mitt val och trivs bra i min yrkesroll.

När började du som konsult hos Instacura?
Sommaren 2023.

Vad är de bästa med att jobba som konsult?
Möjligheten att arbeta färre timmar och ändå kunna få ut en bra månadslön. Mer frihet än som fast anställd. Och väldigt roligt att få se och testa på olika verksamheter.

Har du några tips till de personer som har börjat fundera på att prova på konsult livet?
Om du känner dig trygg i din yrkesroll är det bara att våga testa. Sök till ett uppdrag där du känner till verksamheten. Om du känner dig osäker, boka upp dig på ett kortare uppdrag så får du chans att känna på livet som konsult och om du inte skulle trivas så kan du göra något annat när ditt uppdrag är slut.

Jämför bemanningsföretag och fråga runt bland kollegor för att få tips om sämre och bättre företag och konsultchefer. Jag kan varmt rekommendera InstaCura och Björn som är min konsultchef. Lätt att ha att göra med, fixar bra uppdrag och bjussar på god lunch om man har tur!