Nyheter

Månadens konsult December

Instacura har utsett månadens konsult för December, Rebecca Fries!

Våra konsultchefer nominerar varje månad konsulter som de tycker gjort någonting extra bra och som vi är stolta över representerar Instacura. Vi vill först och främst tacka för våra konsulters insatser i sjukvården och även för deras förtroende att vi får vara deras arbetsgivare. Du och dina insatser är guld värda.

Rebecca har under snart två år levererat sjukvård i världsklass. Hon jobbar sedan ett år på en av Sveriges mest komplicerade hjärtintensiver och har blivit överöst med lovord av såväl avdelningschefer som några av Sveriges ledande kardiologer och PCI-kirurger.

Rebecca är tuff och ödmjuk på samma gång, för henne är alltid kompetens och professionalism nummer 1. Hon har genom åren även rekommenderat flertalet konsulter som idag jobbar för InstaCura. Rebecca säger själv att hon är stolt över att representera InstaCura då vi ser sjukvård och personalvård på samma sätt..

Vi är stolta att Rebecca är Instacuras konsult!

Nedan följer en kort intervju med Rebecca.

Namn, yrke, stad?
Rebecca Fries, Sjuksköterska, Uppsala

Varför valde du att börja arbeta inom vården?
Jättemånga kompisar på min tidigare arbetsplats skulle plugga vidare, jag var också sugen på en universitetsutbildning. Under utbildningens gång upptäckte jag ett intresse för sjukvården och upptäckte även hur roligt jag tyckte det var.

När började du som konsult hos Instacura?
Våren 2022

Vad är de bästa med att jobba som konsult?
Jag har möjligheten att bestämma lite mer själv över min tid. Jag har hittills lyckats undvika att jobba natt och det är något jag mår bra av. Jag tycker även det är otroligt roligt att lära mig nya saker och jag har fått så mycket kunskaper och erfarenheter från olika sorters avdelningar.

Har du några tips till de personer som har börjat fundera på att prova på konsult livet?
Är man säker i sin sjuksköterskeroll är det bara att prova. Det finns mycket att vinna, inget att förlora. Det är viktigt att ha en bra konsultchef som man har en fin kommunikation med och kan bolla tankar och idéer.