Nyheter

Månadens konsult Maj

Instacura har utsett månadens konsult för Maj, Britt-Marie!

Våra konsultchefer nominerar varje månad konsulter som de tycker gjort någonting extra bra och som vi är stolta över representerar Instacura. Vi vill först och främst tacka för våra konsulters insatser i sjukvården och även för deras förtroende att vi får vara deras arbetsgivare. Du och dina insatser är guld värda.

Vår VD och konsultchef Anders motivering för månadens konsult:

Bitta har jobbat för Instacura sedan 2020 och är en mycket omtyckt kollega inom hemsjukvården. För mig som konsultchef är hon en fröjd att jobba med. Alltid glad och öppen för nya lösningar för att möjliggöra kundens uppdrag. Bitta går i pension i höst men vi hoppas fortfarande att hon ska vilja fortsätta på deltid som sjuksköterska.

Vi är stolta att Britt-Marie är Instacuras konsult!

Nedan följer en kort intervju med Britt-Marie.

Namn, yrke, stad?
Britt-Marie, sjuksköterska, Gävle

Varför valde du att börja arbeta inom vården?
Jag har jobbat i vården sedan jag var 18 år men det var först när jag var 35 år som jag valde att utbilda mig till sjuksköterska. Jag har inte ångrat det en sekund.

När började du som konsult hos Instacura?
Mitt första jobb var på medicinkliniken i Gävle. Först vanliga medicinkliniken och sen njurmedicin. Därefter tog jag ett vik på ett vårdboende och efter det har jag blivit kvar inom kommunal sjukvård. Först som anställd i kommunen i 20 år och de senaste 4 åren som konsult genom Instacura.

Vad är de bästa med att jobba som konsult?
Det bästa med att vara konsult är friheten. Om jag inte trivs på en arbetsplats har jag friheten att välja en annan arbetsplats. Jag sätter stolthet i att göra ett bra jobb och uppskattar en arbetsplats som ger mig möjligheter att göra ett bra jobb.

Har du några tips till de personer som har börjat fundera på att prova på konsult livet?
Gör det bara! I vårt yrke kan man alltid söka en fast tjänst om det inte passar att vara konsult. Det finns inget att förlora.