Nyheter

Månadens konsult november

Instacura har utsett månadens konsult för november, Frida!

Våra konsultchefer nominerar varje månad konsulter som de tycker gjort någonting extra bra och som vi är stolta över representerar Instacura. Vi vill först och främst tacka för våra konsulters insatser i sjukvården och även för deras förtroende att vi får vara deras arbetsgivare. Du och dina insatser är guld värda.

Frida är en av de konsulter som arbetat längst i Instacura. Extremt omtyckt i alla verksamheter hon bemannat och alltid väldigt enkel att samarbeta med.

Efter uppdrag på Gävle sjukhus några år är hon nu tillbaka i hemsjukvården och vi får återigen höra från kunden att Frida är en klippa.
Självklart ska hon vara månadens konsult i Instacura.

Vi är stolta att Frida är Instacuras konsult!

Nedan följer en kort intervju med Frida.

Namn, yrke, stad?

Frida, SSK, Gävle

Varför valde du att börja arbeta inom vården?

Jag har alltid känt att jag velat jobba med människor. Jag är uppvuxen i en familj där både mamma och mormor har jobbat inom vården. Jag pluggade undersköterska i gymnasiet och därefter sökte jag hälsopedagogiska programmet och kom in. Det kändes inte helt rätt och jag fick känslan av att jag ville lära mig mer inom vården. Jag bestämde mig för att plugga sjuksköterska och det är jag väldigt glad över!

När började du som konsult hos Instacura?

15 Mars 2018

Vad är de bästa med att jobba som konsult?

Jag är väldigt nyfiken och gillar att lära mig nya saker. Det passar därför perfekt för mig att jobba som konsult för man får mycket mer erfarenheter och kunskaper som jag aldrig hade fått om jag varit på samma ställe. Det bästa är att prova på nya ställen och att det är tidsbegränsat. Det går inte att trivas överallt och att då veta att det finns ett slutdatum känns bra för mig. Då kör man på de bästa man kan och sen när uppdraget är slutfört kan man alltid känna att man avslutat de på topp och går vidare till nästa uppdrag.

Har du några tips till de personer som har börjat fundera på att prova på konsult livet?

Prova och inte fundera så mycket. Om man känner sig trygg i sin sjuksköterskeroll, vad man kan och inte kan så är det bara att slänga sig ut. Ett viktigt tips är att hitta en konsultchef som man trivs bra med och har bra kontakt med. Jag har tryggheten att ha haft samma konsultchef sen 2018. Vi har lärt känna varandra väldigt bra och vi har lika höga förväntningar på varandra.