Nyheter

Månadens konsult September

Instacura har utsett månadens konsult för September, Hanna!

Våra konsultchefer nominerar varje månad konsulter som de tycker gjort någonting extra bra och som vi är stolta över representerar Instacura. Vi vill först och främst tacka för våra konsulters insatser i sjukvården och även för deras förtroende att vi får vara deras arbetsgivare. Du och dina insatser är guld värda. Förutom att hon alltid är trevlig och ödmjuk har Hanna imponerat på avdelningen och är omtyckt av både kollegor och chefer.  Vi är stolta att Hanna är Instacuras konsult!

Nedan följer en kort intervju med Hanna.

Namn, yrke, stad?

Hanna, Karlskrona/Uppsala, Operationssjuksköterska

Varför valde du att börja arbeta inom vården?

Från början ville jag egentligen bli barnmorska, men detta fick sig en helvändning när jag väl var klar sjuksköterska. Under tiden som legitimerad sjuksköterska fick jag hoppa in som operationsassistent på en knäoperation och fick en riktig aha-upplevelse. Tänkte verkligen: ”Wow vad kul det här var”. Efter det gick jag direkt till chefen och sa att jag måste vidareutbilda mig inom detta – och på den vägen var det!

När började du som konsult hos Instacura?

Juli 2022

Vad är de bästa med att jobba som konsult?

Det absolut bästa är friheten. Känslan av att kunna bestämma allting själv, både vart, hur och när jag vill arbeta. Även om jag har Sophie som konsultchef så är jag mycket min egen chef vilket jag uppskattar. Friheten leder även till en helt annan motivation på arbetsplatsen, och man får ständigt prova nya saker. Sen är ju givetvis lönen och villkoren helt annat!

Har du några tips till de personer som har börjat fundera på att prova på konsult livet?

Tvivla inte ifall du är intresserad av att bli konsult, det blir betydligt bättre än vad man själv tänkt sig. Våga även lita på din kunskap och det du tar med dig från tidigare arbetsplatsen, oftast kan man så mycket mer än vad man själv tror. Fortsätt utvecklas och slutligen: Välj ett företag med omsorg, din konsultchef spelar stor roll.