Nyheter

Gänget

Månadsbrev: Augusti

Sommaren 2021 har över 100 sjuksköterskor och läkare arbetat för Instacura i Sverige och Norge. Vi är väldigt stolta över att så många väljer oss som arbetsgivare. För att kunna hjälpa fler kommuner och regioner behöver vi under hösten anställa fler konsultchefer till kontoret i Uppsala. Annonsen ligger ute på vår hemsida och vi fortsätter att ta emot ansökningar även efter 27:e augusti. Tipsa oss gärna om du vet någon som skulle passa hos oss.

Artikel om Instacura i Enterprise magazine
Magasinet Enterprise har under sommaren gjort en intervju och skrivit en artikel om vårt arbete med att vara vårdens bästa arbetsgivare. Vi har klistrat in artikeln här nedanför

Vårdbemanningsföretaget Instacura AB hjälper vårdgivare över hela landet att hitta läkare och sjuksköterskor. Fokus är bra relationer och att alltid leverera vad som utlovats, både till kunder och konsulter.


Anders Halvarsson kommer från en vårdfamilj, där både föräldrar och syskon arbetat som läkare och sjuksköterskor. Diskussionerna vid middagsbordet hemma i Gävle handlade ofta om senaste nytt från sjukhuset. Det var också den bakgrunden som ledde honom in i vårdbranschen och fick honom att starta bemanningsföretaget Instacura AB.

– För 25 år sedan gick jag tillsammans med min familj i ett demonstrationståg som krävde bättre villkor för sjuksköterskor. Under lång tid har sjuksköterskelönerna varit alldeles för låga men nu har det äntligen börjat ske en förbättring. Bemanningsbranschen har haft en positiv effekt på sjuksköterskornas anställningsvillkor och jag är stolt över att vara en del av den utvecklingen, säger Anders. 

Efter att ha jobbat flera år med bemanning valde Anders 2016 att starta eget. Instacura grundades med ambitionen att bli vårdens bästa arbetsgivare. Det som började med en idé och en kontorsplats hemma i köket växte snabbt till ett väletablerat bemanningsföretag. Ända från starten har Anders vision och målbild varit att erbjuda bra lön, bra uppdrag och bra bemötande, vilket också gett resultat. Idag arbetar över hundra läkare och sjuksköterskor från Instacura på sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden i hela Sverige.

Jobbförslag utifrån konsultens önskemål

Anders berättar att de sjuksköterskor och läkare som söker sig till Instacura ofta haft en traditionell anställning tidigare men söker sig till dem för att de erbjuder andra förutsättningar och mer frihet. 

– De som kommer till oss har ofta slitit mycket och länge utan att få uppskattning för det. Vi lyssnar till individens önskemål och därefter sätter vi tillsammans upp en plan för framtiden. Det är många parametrar som spelar in när vi ska matcha rätt uppdrag till en konsult. Vi behöver tänka på arbetsbelastning hos kunden, pendlingsavstånd, lönevillkor, kompetenskrav, erfarenhetskrav och så vidare. De som arbetar med bemanning hos oss är själva sjuksköterskor eller har lång erfarenhet av vårdrekrytering vilket uppskattas av våra konsulter och våra kunder. 

Bemanning med chefer till vården

Instacura har på kort tid tagit en stor plats på marknaden och Anders vision är att både växa i storlek och att bredda sig. 

– Mitt mål är att vi ska fortsätta växa från kontoret i Uppsala och att vi ska vara vårdens bästa arbetsgivare. Vi breddar oss nu genom att också erbjuda interimschefer till kunder inom vården. Corona har tagit hårt på väldigt många som arbetar inom vården, så även på chefer inom exempelvis äldrevård. Det finns ett stort behov av interimschefer nu när fast personal behöver få sin återhämtning och där erbjuder vi en bra lösning.

Inom företaget råder många mjuka värden, där man vill bygga goda relationer till såväl kunder som konsulter. 

– Vi arbetar stenhårt för att Instacuras konsulter ska ha bra villkor och en sund arbetsbelastning samtidigt som det ska vara en hållbar affär för våra kunder, avslutar Anders.

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor