Nyheter

Woman hands in winter gloves Heart symbol

Månadsbrev: December

Tack till alla fantastiska läkare och sjuksköterskor som valt InstaCura som uppdragsgivare under 2019. Ni har möjliggjort att vi kan skänka 20 000kr till Trygga Barnen för att hjälpa dem i arbetet med att erbjuda trygghet till barn och ungdomar som växer upp i missbruksmiljöer.

Instacura har fortsatt att växa vilket innebär att vi lyckats hjälpa fler kommuner och landsting än tidigare. Vi har under 2019 hjälpt den offentliga vården inom många områden. Ögonspecialister som minskar köerna för exempelvis kataraktoperationer. Barnläkare som arbetar dag och natt för att barn ska få samma vård oavsett vart i landet de bor. Barnneurologer som ser till att barn och föräldrar får hjälp på habiliteringsmottagningar. Psykiatriker som avlastar den hårt belastade personalen på landets psykiatriska mottagningar och avdelningar. Operationssjuksköterskor och anestesisjuksköterskor som bidrar till att operationer kan utföras i tid. Intensivvårdssjuksköterskor som tar hand om de mest kritiskt sjuka samt sjuksköterskor i äldrevården och hemsjukvården som ger den äldre generationen den vård som de behöver.

Vi är stolta över att så många läkare och sjuksköterskor har valt att arbeta för oss. Under 2019 passerade vi 250 sjuksköterskor och läkare som respresentarar Instacura och som bidrar till att göra vården i Sverige tillgänglig.

Norge
2019 var också året då InstaCura bemannade sina första uppdrag i Norge. Vi har hjälpt Tromsö kommun att finna en sjuksköterska som arbetat i nordnorge under hela sommaren.
Vi hoppas på förnyat förtroende under 2020 och att vi kan utöka vår norska verksamhet steg för steg.

2020
Visst känns det bra med chansen till nystart var tolfte månad?
Vi är ödmjuka inför året som kommer. Ambitionen är att fortsätta hjälpa den svenska sjukvården att hitta kompetent personal för korta och långa behov. Vi är i full fart med att bli ISO-certifierade avseende kvalitetsledning vilket skapar förutsättningar att alltid leverera rätt kvalité till våra kunder. Certifieringen underlättar också framtida anbudslämnning då det blir mer och mer vanligt att kommuner och landsting ställer krav på certifierade leverantörer. Året kommer att bjuda på några spännande upphandlingar och då är det viktigt att vi är förberedda. Bland annat ska Stockholm, Värmland och Skåne upphandla nya leverantörer avseende bemanning.

I takt med att Instacura växer behöver vi även fylla på med kompetent personal till kontoret i Uppsala. Vi söker i första hand en person som har erfarenhet som konsultchef sedan tidigare alternativt en person med erfarenhet från sjukvården. Vi är dock öppna för alternativa kompetenser. Välkommen med en spontanansökan om du tror att konsultchefsrollen kan vara något för dig.

Tack för 2019, nu ser vi till att 2020 blir precis så bra som vi hoppas!

Vänliga hälsningar,

Anders Halvarson
VD

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor