Nyheter

8L8C4162

Månadsbrev: December

Tack till alla fantastiska läkare och sjuksköterskor som valt InstaCura som uppdragsgivare under 2018. Ni har möjliggjort att vi, även i år, kan skänka 50 000kr till Trygga Barnen för att hjälpa dem i arbetet med att erbjuda trygghet till barn och ungdomar som växer upp i missbruksmiljöer.

2018 har varit ett väldigt händelserikt år för oss. Från politiskt håll har man använt vårdbemanningsföretag som ett frikort för att slippa ansvar för långa vårdköer och bristande arbetsmiljö. Vi har under året försökt att delta aktivt i debatten. Förhoppningsvis har vi lyckats visa att det finns två sidor av myntet. Att hyra en sjuksköterska är inte dyrt när man jämför med andra yrkeskategorier. Landsting och kommuner betalar ca 550kr/timme vilket är i linje med vad man betalar för takläggare och flyttgubbar. Ingen kan säga att priset är orimligt högt.

Under hösten fick vi besked om att bemanningsföretag inom vården inte länge kommer att vara undantagen från momsplikt. Det betyder att vi från och med 1:a juli 2019 kommer att börja lägga moms på våra fakturor till både offentliga och privata kunder. För landsting och kommuner har ändringen väldigt liten effekt eftersom de får momskompensation från staten. Privata vårdgivare får däremot ingen kompensation vilket gör att deras kostnader för inhyrd personal blir 25% dyrare från 1:a juli 2019.

När vi gick in i 2018 hade vi en målsättning om att dubbla omsättningen och att förstärka den administrativa personalstyrkan. Bägge dessa målsättningar har vi klarat och nu står vi starkt rustade inför nya utmaningar 2019.
Under året har vi tecknat ett flertal väldigt stora avtal. Vi har bland annat vunnit upphanldingar med Västra Götalands region, Region Gävleborg, Region Gotland samt ett stort avtal som ger oss möjligheten att bemanna med sjuksköterskor i Bromma, Kungsholmen, Hägersten, Liljeholmen, Norrmalm, Enskede, Årsta, Vantör, Farsta, Hässelby, Vällingby, Rinkeby, Kista, Skärholmen, Spånga, Tensta, Södermalm, Älvsjö, Östermalm och Skarpnäck.

Vi har vuxit till en etablerad aktör och kan nu erbjuda jobb i nästan hela Sverige för våra läkare och sjuksköterskor.

Vi tackar ödmjukast för gott samarbete under det gångna året. Det som gör oss mest glada är det faktum att vi lyckas behålla de konsulter som arbetar för oss samtidigt som vi rekryterar nya på goda rekommendationer. Vi bygger vidare på den inslagna vägen 2019.

God Jul och Gott Nytt År!

Anders Halvarson
VD

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor