Nyheter

lediga jobb sjuksköterska

Månadsbrev: Februari

Ses vi på Medrek-mässan på Clarion Sign den 5:e mars?
Vi kommer dit som utställare och finns på plats mellan kl 12:00-18:00 för att svara på frågor om hur det är att arbeta som konsult i InstaCura. Vi hoppas träffa många framtida konsulter på mässan. Leta reda på vår monter på plats 43, vi kommer att ha ett riktigt fint erbjudande till de som väljer att arbeta för oss under våren och sommaren.

Ljusare tider och nya kontrakt
Februari är över och vi går äntligen mot ljusare tider. När vi summerar månaden kan vi räkna hem ytterligare några viktiga kontrakt. I tidigare månadsbrev har vi berättat om arbetet med anbud till upphandlingen i Västra Götalandsregionen. I slutet av februari fick vi äntligen tilldelningsbesked och där fanns InstaCura med som en av de utvalda leverantörerna. Avtalet med VG-region är ett av Sveriges största och avser bemanning inom alla specialistkompetenser för både läkare och sjuksköterskor i hela regionen. Avtalet sträcker sig till 2021 med möjlighet för regionen att förlänga ytterligare 2 år.

Är du läkare eller sjuksköterska och vill arbeta för oss i VG-region?
Skicka ett mail så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda.

Vi har sedan tidigare vunnit avtal med Region Gotland och Stockholm stad. Båda dessa träder i kraft i början av mars och vi ser fram mot att få hjälpa verksamheterna att hitta bra personal. Det är vad vi är bäst på, att hitta personal som kan täcka korta eller långa vakanser hos våra kunder.

Bra och tillgänglig vård för alla
För oss som är verksamma inom vårdbemanning är det svårt att undgå den
hårda ton som lokala politiker använder när de talar om bemanning i vården.
Vi förstår att det är frustrerande att sakna personal och vi tycker, precis som de flesta, att grundbemanningen i vården ska bestå av fast anställd personal. Vi anser också att alla människor i Sverige, oavsett vart de bor, ska ha rätt till en bra och tillgänglig vård. Just nu är det inte möjligt utan bemanningspersonal och där bidrar vi dagligen till att patienter som redan väntat länge inte behöver vänta ännu längre på vård.

Bristen på läkare och sjuksköterskor beror inte på förekomsten av bemanningsföretag. Det är av naturliga skäl svårt att rekrytera till glesbygden och vi har haft stora pensionsavgångar samtidigt som Sverige inte lyckats utbilda tillräckligt många nya läkare och sjuksköterskor.

Vi jobbar stenhårt varje dag med att hitta högkompetenta läkare och sjuksköterskor till Gällivare kommun, Skellefteå lasarett, psykiatrin i Örnsköldsvik, lungmottagningen i Sundsvall, primärvården i Gävle, hemsjukvården i Tierp, Akademiska sjukhuset, Karolinska, primärvården i Göteborg och thoraxanestesin i Karlskrona. Vi kommer att fortsätta med det för vi vet att vår personal gör skillnad för patienerna och för den fasta personalen.

Anders Halvarson
VD

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor