Nyheter

Uppsala sommar

Månadsbrev: Maj

Det är sommar i Uppsala och helt plötsligt får man lite mer studs i steget och hopp om bättre tider. Uppsala kommun har byggt sittplatser vid ån dit vi kan gå med matlådorna och sitta i solen på lunchen. Vi är fem personer som arbetar på kontoret, efter en period av att arbeta hemma har vi nu valt att återgå till att jobba på kontoret. Vi håller avstånd och är noga med att tvätta händerna, förhoppningsvis gör det att vi kan fortsätta att arbeta tillsammans och hålla oss friska.

Nya medarbetare på Uppsalakontoret
Under våren har vi utökat det administrativa teamet med två konsultchefer. Det är fantastiskt att se Instacura växa! Nu har vi ett superbra team som står redo att hjälpa vårdgivare med läkare och sjuksköterskor för långa eller korta perioder. Våra nya stjärnor heter Matilda och Oskar. Båda är personalvetare i grunden och har erfarenhet vård, rekrytering och bemanning. Matilda är ansvarig för bemanning med läkare inom primärvård och psykiatri. Oskar är ansvarig för bemanning med allmänsjuksköterskor till kommuner, regioner och privata vårdgivare.

Du hittar kontaktuppgifter till respektive konsultchef här


InstaCura bjuder på Michelinmiddag i samarbete med Aloë
Vi har under april drivit en kampanj för att uppmärksamma arbetet som våra fantastiska sjuksköterskor gör.
Vi bjuder 12 sjuksköterskor på en Michelinmiddag de sent kommer att glömma. Stjärnkocken Daniel Höglander som bland annat medverkat i tv-programmet Kockarnas kamp står redo att servera en fantastisk måltid på en av Sveriges absolut bästa restauranger.
Vi har hittills valt ut fyra sjuksköterskor som uppmärksammats på Facebook, Instagram och Linkedin. Grattis till Hanna, Frida, Sara och Rosanna.
Nedan ser ni nomineringarna som vinnarna fått:

– Jag vill nominera min kollega Hanna som jobbar på IVA karolinska i Solna. Hon är en klippa som kämpar hårt och håller alltid humöret uppe.

– Frida är en extremt kompetent sjuksköterska som dessutom förmedlar energi till arbetsgruppen. En grym kollega helt enkelt.

– Jag skulle vilja nominera min fantastiska syster Rosanna till att få en oförglömlig middagsupplevelse ihop med andra sjuksköterskor. Hon är fantastisk därför att: Hon är och alltid har varit en ovärderlig sjuksköterska både i sitt jobb, inte minst nu under dessa svåra tider har hon gjort stora skillnader med sina insatser. Förutom detta kommer hon hem till mig och min familj och avlastar oss på sina lediga dagar för att jag och min man ska kunna jobba.

När jag var ny  timanställd undersköterska på vår gamla arbetsplats för många år sedan, var hon den som inspirerade mig mest till att vilja bli intensivvårdssjuksköterska. Idag, ca 12 år senare jobbar jag med henne som just intensivvårdssjuksköterska och beundrar henne än. Hon är en otroligt lugn, sympatisk sjuksköterska med ett starkt intellekt, kompetens, ledarskapsförmåga och en fin etisk kompass. Hon är så värd denna middag (Sara).


Kom gärna förbi
För er som har vägarna förbi vårt kontor vid stora torget i Uppsala så står dörren alltid öppen. Vi bjuder gärna på distanskaffe och pratar om jobb, fritid, semesterplaner eller vad som helst. Vi är extremt tacksamma för det enorma jobb som sjuksköterskor och läkare gör i det tysta. Vi andra kan göra vår del genom att hålla avstånd och följa de riktlinjer som kommuniceras. Det är det minsta vi kan göra.

Vi på InstaCura önskar er alla en underbar sommar!
Håll utkik i sociala medier för att se vilka fler sjuksköterskor som uppmärksammas. Det är fortfarande åtta platser kvar att dela ut.

 

Vänliga hälsningar,

Anders Halvarson
VD

 

Våra lediga uppdrag för sjuksköterskor och läkare hittar du nedan genom att klicka på länkarna:

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor