Nyheter

Månadsbrev: Maj

Vilken underbar månad vi har haft! Högsommarvärmen ger oss massor med härlig energi vilket också har märkts på siffrorna i maj. Vi ökar vår omsättning för månaden med 130% jämfört med samma period förra året. Samtidigt har vi också vunnit nya atal med Karolinska sjukhuset och Västra Götaland Region. Tillväxten gör att vi vågar satsa på att anställa fler konsultchefer till kontoret i Uppsala vilket känns fantastiskt kul! Vi är mitt uppe i att intervjua kandidater för tjänsten och vi hoppas att snart kunna presentera den nya stjärnan som ska hjälpa oss att fortsätta växa i samma snabba tempo.

Behovet av läkare och sjuksköterskor är fotrsatt väldigt stort. Framförallt på sjuksköterskesidan märker vi att det finns en enorm brist på personal. Det finns ungefär 60-70 bemanningsföretag som levererar vårdpersonal till svenska vårdgivare. När alla bemanningsföretag levererat så mycket de kan så finns det fortfarande ett lika stort behov kvar inom landsting och kommuner. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många sjuksköterskor att tillgå och det ser likadant ut i både storstäder och i glesbygden. Vi gör vårat bästa och söker med ljus och lykta efter kompetent vårdpersonal men efterfrågan är så stor att det helt enkelt inte går att tillsätta alla uppdrag. Stora pensionsavgångar inom vårdyrken de senaste 10 åren tilsammans med en snabb befolkningstillväxt och högre medellivslängd kan delvis förklara den enorma bristen på vårdpersonal. Vi behöver utbilda fler läkare och sjuksköterskor i Sverige så att arbetsmiljön och belastningen blir mer human.

Vad händer framöver?

Under nästa vecka kommer vår hemsida att få ett nytt utseende. Vi arbetar med de sista justeringarna och hoppas att kunna visa vår nya hemsida i slutet av nästa vecka. Vi arbetar även med anbud på fyra nya upphandlingar som ligger ute just nu. Vår ambition är att vinna alla upphandlingar för att kunna erbjuda uppdrag för både sjuksköterskor och läkare i alla regioner i Sverige.

Den 14:e juni besöker vi Gävle för en informationsträff gällande det nya ramavtalet med Region Gävleborg. I samband med det tar vi gärna chansen att träffa läkare och sjuksköterskor som vill veta mer om vad vi kan erbjuda under sommaren. Ring eller maila oss så kan vi bestämma en tid att ses.

Nu hoppas vi att sommaren fortsätter lika bra som den börjat!

Vi passar på att redan nu önska alla en trevlig helg!