Nyheter

Rear view of tourist in the hotel room pulling the curtains to see the view

Månadsbrev: Oktober

Den senaste månaden har vi sett ett tydligt skifte i att nya beställningar gäller 2020 snarare än 2019. Det finns dock en hel del lediga uppdrag för november och december fortfarande.
Vi har lyckats bra med bemanningen under tredje kvartalet. När vi sammanfattar perioden ser vi att omsättningen ökat med 80% jämfört med motsvarande period förra året.

Individuell utveckling
Vi har det senaste året anlitat föreläsaren Johan Dahl för att hjälpa oss med mental styrka, individuell utveckling och framgångsfaktorer. Under oktober hade vi återigen en härlig dag med Johan där vi fick chansen att lyfta utmaningar och prata om vad som är viktigt för oss framöver. Det är oslagbart att med jämna mellanrum få injektioner med energi och påminnelser om våra framgångsfaktorer.

Karolinska varslar 600 personer
Att Karolinska väljer att varsla 600 läkare och undersköterskor är något nytt. Det är första gången som vårdpersonal varslas. Detta samtidigt som personal redan nu varnar för att patientsäkerheten är hotad med nuvarande bemanning. Sjukhusdirektören själv säger att det inte går att ge några garantier för en opåverkad patientsäkerhet. Läkarna och undersköterskorna som omfattas av varslet kommer inte att gå arbetslösa många dagar men så drastiska åtgärder inom vården ger intrycket av att det saknas kontroll över verksamheten.

Nytt avtal med Kronoberg
Den första november trädde vårt avtal gällande bemanning med läkare till Kronoberg i kraft. Vi jobbar aktivt med att rekrytera inom samtliga specialiteter.

Vet du en läkare som är intresserad av att arbeta som konsult i Kronoberg? Tipsa oss gärna så lovar vi belöning.