Nyheter

Rear view of tourist in the hotel room pulling the curtains to see the view

Månadsbrev: September

Vi är mitt i hösten 2021. Ett ovanligt år men september såg ut som september brukar se ut för oss som arbetar med vårdbemanning. Sommarens uppdrag förlängdes en bit in i hösten medan de nya beställningarna för vintern dröjde. Det är likadant varje år. Antalet mail och samtal minskar under tre till fyra veckor i september för att sedan vända upp igen. I oktober får vi 100-120 mail om dagen från kommuner och regioner som behöver hjälp att hitta läkare och sjuksköterskor.

När tempot går ner i september åker vi på kick-off. I år planerade vi länge att åka till Österrike men till slut valde vi att stanna i Sverige. Det blev två fina dagar i Stockholm. Vi åkte ribbåt till en ö i skärgården där vi tillsammans med en proffskock lagade en trerätterslunch. Tillbaka på fastlandet checkade vi in på hotell Reisen i gamla stan och på kvällen åt vi en fantastisk middag under kristallkronorna på Berns. Dagen efter sammanfattade vi sommaren och planerade resten av året.

En trend som blivit tydlig under 2021, som vi talat om på kontoret, är att fler och fler sjuksköterskor väljer att starta eget företag. En naturlig utveckling och vi vill hjälpa fler att gå den vägen. Det är många frågor som ska besvaras innan man känner sig helt trygg men vi lovar att det är lättare än många tror. Speciellt med lite hjälp. Under hela oktober erbjuder vi gratis företagsrådgivning till läkare och sjuksköterskor som vill starta eller utveckla sitt företag. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma i kontakt med en kunnig person på vår revisionsbyrå Er revision i Gävle AB.

Instacura fortsätter att växa
Vi har gjort ett väldigt bra jobb hittills under 2021. Vi har bemannat över 63 000 timmar med läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster. En ökning med 65% jämfört med föregående år. Vi har utökat vår verksamhet i Norge och har även etablerat oss som en pålitlig leverantör av interimschefer med avdelningskontor i Gävle. Vi är peppade på att slutföra rekordåret 2021 på bästa sätt för att sedan fortsätta växa under 2022!

Hjälp oss hjälpa vården
Vet du en sjuksköterska eller läkare som behöver en ny utmanning? Kanske en sundare arbetsbelastning, mer utvecklande arbetsuppgifter, högre lön eller mer tid över till familj. Vi lyssnar till vad varje person önskar av sitt liv och därefter försöker vi hitta ett uppdrag som ligger så nära drömbilden som möjligt.

96% av anställda i vården är fortfarande fast anställda men fler och fler upptäcker fördelarna av att arbeta som konsult. Samma trend som resten av arbetsmarknaden upplever även om andelen inhyrda är långt högre i andra branscher.

För den som vill veta mer om vilka uppdrag vi erbjuder så finns vi på telefon 018-888 08 10. Det går även utmärkt att komma förbi vårt kontor på Drottninggatan 1B i Uppsala för att prata med oss över en kopp kaffe.

Givetvis hittar ni även våra uppdrag på vår hemsida som ni når via länkarna nedan.

* Lediga jobb läkare
* Lediga jobb sjuksköterskor

Vänligen,

Anders Halvarsson
VD