Nyheter

Psykiatriker Lön

Som psykiatriker bidrar du till en stor skillnad för patienter genom att hjälpa dem att hantera och behandla psykiska sjukdomar. Detta är en krävande men givande karriär, där lönen för psykiatriker ofta reflekterar det stora ansvaret och den djupa expertisen som krävs. Här tar vi reda på vad en psykiatriker tjänar, vilka faktorer som påverkar inkomsten och hur du kan forma en framgångsrik karriär inom detta område.

Hur mycket tjänar en psykiatriker?

En psykiatriker tjänar omkring 86 400 kronor per månad inom regional eller kommunal verksamhet. Denna siffra kan dock variera beroende på faktorer som erfarenhet, geografisk placering och den specifika arbetsplatsen.

Löneskillnader mellan regioner och sektorer

Lönerna för psykiatriker kan skilja sig avsevärt mellan olika regioner och sektorer. Inom den offentliga sektorn råder ofta större transparens tack vare kollektivavtal som styr lönenivåerna. Den privata sektorn kan däremot erbjuda högre löner, beroende på individuella förhandlingar och marknadsvärde. Som psykiatriker kan du dessutom förvänta dig variationer i löner baserat på var i landet du arbetar. Generellt sett är lönerna något högre i storstadsområden än på landsbygden.

Få mer i lön som psykiatriker inom bemanning

Som psykiatriker inom bemanning kan lönen variera mellan 130–175 000 kronor i månaden.  Detta innebär att du har möjlighet att tjäna mer baserat på den efterfrågan som finns inom ditt specialistområde och genom att ta dig an uppdrag som passar dina preferenser.

När du väljer att arbeta som psykiatriker genom InstaCura får du inte bara möjligheten att förhandla om din lön, utan dessutom chansen att arbeta på olika platser i landet. Dessutom får du en personlig kontaktperson som stöttar dig genom hela processen – från att hitta rätt uppdrag till att säkerställa att din löneutveckling speglar de värdefulla bidrag du gör inom vården. Intresserad av att veta mer? Se alla våra lediga jobb inom psykiatri här!