Nyheter

ST-läkare lön

För ST-läkare som står i startgroparna för sin specialistkarriär är lönen en viktig faktor. Denna fas i karriären innebär en övergång från grundläggande läkarutbildningen till fördjupad specialisering, vilket även ofta återspeglas i löneutvecklingen. Läs mer om vad en ST-läkare tjänar och vilka faktorer som påverkar löneutvecklingen.

Intresseanmälan

Vad tjänar en ST-läkare i lön?

Genomsnittslönen för en ST-läkare som är landstingsanställd ligger på cirka 53 000 kronor kronor per månad. De som istället väljer att arbeta som konsulter kan räkna med en avsevärt högre inkomst.

Vilka faktorer påverkar en ST-läkares lön?

Som ST-läkare inom bemanning kan lönen variera mellan 75 000–115 000 kronor per månad, ofta beroende på tillgång och efterfrågan. En markant brist på läkare inom ett specifikt område kan leda till högre löner.

Liksom för läkare anställda i landstinget påverkas en konsultläkares lön av flera olika faktorer. Erfarenhet, geografisk flexibilitet och önskad arbetsmängd spelar alla en roll i hur lönenivån bestäms. En ST-läkare som avancerar i sin utbildning och samlar på sig mer erfarenhet kommer sannolikt att kunna förhandla till sig en högre lön.

Faktorer som avgör lönen:

  • Yrkeserfarenhet
  • Plats för uppdraget
  • Arbetade timmar
  • Marknadens balans mellan tillgång och efterfrågan
  • Rådande lönenivåer i branschen

Hur utvecklas inkomsten med ökad erfarenhet?

Som ST-läkare växer din lön i takt med din erfarenhet. Ju fler år du har tjänstgjort och ju mer specialiserad kompetens du samlar på dig, desto högre blir din genomsnittliga lön. Att utveckla särskilda färdigheter eller gå ytterligare specialiseringsprogram kan markant påskynda denna löneutveckling, vilket gör varje nytt steg till en potentiell investering i din framtida inkomst. Medan du fördjupar din expertis och breddar din kunskapsbas, kan du också se fram emot en mer lönsam karriärväg som ST-läkare.

Bli konsult hos InstaCura & höj din lön!

Som konsult hos InstaCura får du tillgång till ett brett urval av spännande konsultuppdrag. Våra konsulter upplever inte bara flexibiliteten i att välja var och när de vill arbeta, utan erbjuds också förmånen av konkurrenskraftiga löner.

Att ansluta sig till oss är en chans att växa professionellt, utveckla nya färdigheter och bredda din erfarenhet inom olika områden av sjukvården. Upptäck våra lediga jobb för ST-läkare här!