Nyheter

hyrsjuksköterska konsultsjuksköterska stafettsjuksköterska

"Vår viktigaste uppgift"

Nyligen har vi på InstaCura blivit uppmärksammade i Gefle Dagblad och Uppsala Nya Tidning i samband med den personalflykt som sker inom svensk sjukvård. Där vår VD och grundare Anders Halvarsson kommenterar och ger sin syn på hur vi som bemanningsföretag tillsammans med regioner och kommuner kan hjälpas åt för att motverka detta. Anders ser det som ”Vår viktigaste uppgift, att fånga upp dem som är påväg bort”.

– Jag tror att vi kan få fler sjuksköterskor att stanna i vården genom att erbjuda flexibilitet i arbetslivet. De som söker arbete hos oss berättar ofta om hur övertiden växer och växer men när man vill få ut sin ledighet går det inte på grund av underbemanning. Vi erbjuder sjuksköterskor en möjlighet att själva bestämma hur de vill planera sin tid och vi märker att många är nyfikna och vill veta mer om hur det fungerar

– Om en sjuksköterska som jobbat inom regionen i 15 år ringer och säger: “Jag är helt slut, jag vill göra något annat men jag vet inte vad”. Då vilar ett ganska stort ansvar på oss att se till att det blir bra. Vi måste verkligen hitta en bra placering för att den här personen ska få tillbaka energin och få möjlighet att trivas igen på sin arbetsplats, säger Anders Halvarsson och fortsätter:

– För oss är relationerna det viktiga, att de som jobbar känner att de har en bra relation till oss och att de kan lita på oss. Vi jobbar för dem och inte tvärtom.

Du finner en länk till artikeln i Gefle Dagblad nedan. Trevlig läsning!

De arbetar för att stoppa personalflykten från vården: ”Vår viktigaste uppgift”