Nyheter

Linkedinbild2

Vecka 3: Innovativa rekryteringsmetoder och avtal värda 500 miljoner

Hur ska vi som nystartad aktör komma i kontakt med alla de tusentals läkare och sjuksköterskor som är intresserade av de uppdrag som vi erbjuder?
Vi har ägnat den frågan mycket tid under veckan. Dyra annonser i tidningen eller medicinska mässor är inte aktuellt för oss i dagsläget. Vår strategi är istället att blanda gammalt och nytt. Det klassiska telefonsamtalet är underskattat och tillsammans med en tydlig närvaro på sociala medier får vi både igenkänning av varumärket samt direktkontakt med de läkare och sjuksköterskor som vi letar efter.

Hör gärna av dig med tips på innovativa rekryterings- och marknadsföringsåtgärder.
Du kanske vet vilket forum vi borde verka i för att nå ut till landets vårdpersonal?

WWW.INSTACURA.SE

Vi får mycket komplimanger för vår fina hemsida. Superkul tycker vi eftersom den bygger på våra egna tankar om utseende och funktioner. Vi märker också att det kommer en mängd intresseanmälningar via hemsidan vilket vi blir extra glada för. Om du inte har testat intresseanmälan-funktionen ännu så gör det.

AVTAL MED SAMMANLAGT VÄRDE PÅ ÖVER 500 MILJONER PER ÅR

Under den gångna veckan har vi fortsatt att arbeta med anbud till de offentliga upphandlingar som just nu ligger ute för anbudsgivning. De fyra upphandlingarna som vi ska lämna anbud på är väldigt viktiga för oss. Vinner vi ett par av dem så genererar det en stor volym beställningar som annars kan vara svåra att få för ett nystartat bolag. Förra året hyrde landsting och kommuner vårdpersonal för ca 3,5 miljarder. De upphandlingarna som nu är ute för anbudslämning har ett gemensamt värde av över 500 miljoner per år. Således är det en stor bit av marknaden som nu upphandlas och vi vill absolut vara en av aktörerna som får bemanna dessa regioner framöver. Det faktum att det dröjer fyra år innan upphandlnigarna kommer igen gör dem extra viktiga.

AVTAL MED VÄSTERBOTTEN

I tisdags godkändes vi som leverantör till Västerbotten. Det innebär att vi får möjlighet att bemanna länets sjukhus och vårdcentraler fram till dess att det nya ramavtalet träder i kraft i vår. Vi har redan börjat söka efter läkare till både öppen- och slutenvården. Behovet av läkare är stort i Norrlandsregionerna, och då framför allt inom primärvården. Vi hoppas kunna hjälpa till med ett flertal läkare under året och för att lyckas med det har vi satt som ambition att på tolv månader kontakta varje allmänspecialist med en telefon. Om övning ger färdighet så borde vi vara riktigt bra på rekryteringssamtal i slutet av året.

UTMANINGAR NÄSTA VECKA

Vi fortsätter att arbeta med de anbud som ska in kring månadsskiftet. Det ligger en utmaning i att få tiden att räcka till både upphandlingsarbete och bemanning av de faktiska beställningar som vi har just nu. Att vinna en upphandling ger inga intäkter utan det är när vi lyckas bemanna ett faktiskt uppdrag med en kompetent läkare eller sjuksköterska som pengarna trillar in. De stora drakarna i vår bransch har administrativ personal som enbart arbetar med företagens anbud, som nystartat bolag får vi istället kavla upp ärmarna, ta ansvaret själva och jobba lite längre.

Känslan av ansvar och delaktighet gör det värt de extra timmarna och när avtalet är vunnet så är vi övertygade om att det är bra mycket mer kärlek i den High Five som utdelas på vårat lilla kontor!

Trevlig helg!